210.9200287 sales@anova.gr Καρέα 19, 116 36, Αθήνα

ARS – Pos tous travao tin prosoxi

Πως τους τραβάω την προσοχή

Αυτό το έχει ζήσει σίγουρα ο κάθε ένας από εμάς που έχει διδάξει ή έχει κάνει παρουσιάσεις σε κοινό. Βλέμματα στο κενό, χασμουρητά, κοίταγμα στο ρολόι ή ακόμα χειρότερα “βαβούρα” από τους διάφορους που συζητάνε χαμηλόφωνα.

Μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό; Με έξυπνη χρήση του Turning Point μπορούμε. Δείτε πώς, σε 6 απλά βήματα :

Βήμα 1 : Πριν ξεκινήσετε την παρουσίαση σας μοιράστε τα χειριστήρια  στο κοινό σας.(Μοιράζετε με τέτοιο τρόπο τα χειριστήρια ώστε να φαίνεται ότι η διαδικασία ψηφοφοριών είναι ανώνυμη και κανένας δεν απειλείται.)

Βήμα 2 : Εξηγήστε στο κοινό σας, πώς λειτουργούν τα χειριστήρια. (Πώς ανοίγουν, Πώς κλείνουν, Τι πρέπει να κάνουν για να απαντήσουν, Πώς μπορούν να βεβαιωθούν ότι απάντησαν. Δώστε τους χρόνο να το κάνουν με την ησυχία τους.)

Βήμα 3 : Κάντε μία προφορική ερώτηση για να βεβαιωθείτε ότι όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χειριστήρια και προβάλετε τα αποτελέσματα στην οθόνη προβολής. (Παράδειγμα :  Ποιο είναι το φύλο σας;  Α. Άνδρας –  Β. Γυναίκα. Εύκολα μπορούν ελεγχθούν τα σχετικά ποσοστά των παρόντων στην αίθουσα.)

Βήμα 4 : Προχωρήστε κανονικά στην παρουσίαση σας. Εκ των προτέρων βάλτε εμβόλιμα κάποια power point slides ερωτήσεων στα οποία θα πρέπει το κοινό να απαντάει. (Για κάθε 4-5 slides με υλικό παρουσίασης προσθέστε ένα slide ερώτησης. Στις πρώτες ερωτήσεις χρησιμοποιήστε True/False γιατί είναι εύκολα κατανοητές. Εκμεταλλευθείτε  τα  στατιστικά που προβάλλονται στην οθόνη για να ξεκινήσετε συζητήσεις. Ζητήστε από αυτούς  που απάντησαν «λάθος»  να υπερασπιστούν την απάντηση τους. Ρωτήστε ξανά την ίδια ερώτηση αφού εξηγήσετε τη σωστή απάντηση και δείτε τα νέα ποσοστά. Φροντίστε πάντα να προβάλετε την μπάρα με τα χειριστήρια ώστε να φαίνεται σε όλους ποιο χειριστήριο απάντησε. Κάντε ερωτήσεις  απ’ευθείας σε αυτούς που τα χειριστήρια τους που δείχνουν “αδρανή” )

Βήμα 5 : Χρησιμοποιήστε τις  ad-hoc προφορικές ερωτήσεις.(Αν βλέπετε ότι δεν καταλαβαίνουν ή ότι αρχίζουν να βαριούνται ρωτήστε τους ad-hoc μη προγραμματισμένες ερωτήσεις για να έχετε την ευκαιρία για επεξήγηση. Διαλέξτε κάτι “ζωντανό” όπως εικόνα, διάγραμμα, ιστοσελίδα για να βασίσετε την ερώτηση. Ρυθμίστε το διαθέσιμο χρόνο ώστε να  πρέπει να ανταποκριθούν γρήγορα) 

Βήμα 6 : Συνοψίστε στο τέλος. (Αφιερώστε ένα-δύο slides για μια ανακεφαλαίωση του τι καλύψατε. Ρωτήστε μία – δύο πολύ σημαντικές ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε και εσείς  ότι ο  κεντρικός πυρήνας της παρουσίασής σας έχει γίνει κατανοητός.
Οργανώστε ένα μικρό quiz στο τέλος της παρουσίασης –  Δώστε κάποιο δωράκι στους 3 πρώτους).  Για περισσότερες πληροφορίες και ιδέες δείτε τη αντίστοιχη σελίδα για τα Turning Point στο site μας.

Mην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ανάγκη σας.
Λειτουργούμε γραμμή “πρώτων βοηθειών” κάθε εργάσιμη μέρα από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα. 

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Βουδούρης
Managing Partner

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright© 2024, Anova Consulting